Seksuaalineuvonta

Seksuaalineuvonta on vuorovaikutukseen perustuvaa ammatillista asiakastyötä. Sen keskeisiä alueita ovat seksuaalisuuteen ja sukupuolisuuteen liittyvät kysymykset ja ongelmat.

Seksuaalineuvonta on tiedon antamista ja ohjausta seksuaalisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä. Usein ulkopuolisen kanssa käyty luottamuksellinen keskustelu koetaan helpottavana.

Seksuaalineuvojan työ on luottamuksellista ja yksilöllistä seksuaaliongelmien- ja haasteiden kohtaamista. Seksuaalisia ongelmia voivat olla muun muassa muutokset seksuaalisessa halussa, kiihottumisvaikeudet, erektio- ja siemensyöksyhäiriöt, yhdyntäkivut tai orgasmivaikeudet.

Seksuaalisuus ja seksuaaliset tarpeet ovat muuttuvia. Suurien elämänmuutoksien, kuten esimerkiksi raskauden, vanhemmuuden, eron, sairauden tai menetysten kohdalla muutokset ovat tavallisia. Neuvonnassa voi myös keskustella sukupuoli- ja seksuaali-identiteetistä ja pohtia niitä. Neuvontaan voi tulla yksin tai kumppanin kanssa.

Tarjoan seksuaalineuvontaa vain etävastaanottona. Jos haluat varata ajan, niin laita viestiä osoitteeseen fysiosarianna@gmail.com.